Slavonski fiš
Autor: Sandra Bošnjak, Martina Kostanjevac, 13. 2. 2013.
SLAVONSKI FIŠ
Sastojci:
|
Priprema
Vrijeme pripreme: 60 min
Težina: Srednje zahtjevno
1. Priprema oslića: Svaki komad oslića dobro očistite.
2. Osliće narežite na veće komade, a luk popržite kratko na ulju.
3. Luku dodajte vode tako da napunite 2/3 posude. Dodajte oslić i začine te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
4. Kao prilog poslužite tjesteninu.
5. Dobar tek!
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.