Pureće rolice s povrćem u jesenskom umaku
Autor: Marija Čavić, Tatjana Josipović, Nino Turopoli, Dino Hrgetić, 3. 4. 2013.
Pureće rolice s povrćem u jesenskom umaku
Sastojci:
- puretina 220 g
- brokula 100 g
- cvjetača 100g
- šampinjoni 200 g
- krumpir 400 g
- paprika crvena 20 g
- vrhnje za kuhanje 20 g
- celer,
- mrkva,
- poriluk 30 g
- krastavac,
- češnjak 20 g
- sol,
- papar,
- maslinovo ulje
Priprema :
Puretinu narežemo na tanke odreske i posolimo. Na tanke rezance narežemo krastavce, mrkvu, celer te stavimo na šniclu koju umotamo u rolicu. Rolicu umotamo u foliju i kuhamo u vodi 20-ak minuta. Šampinjone lagano popržimo te dodamo crvenu papriku, prethodno narezanu na tanke rezance, da lagano omekša.Brokulu, cvjetaču i krumpire kuhamo u slanoj vodi.
Umak: Na malo maslinova ulja lagano popirjamo sitno naribanu mrkvu, celer i bijeli dio poriluka. Zalijemo vrhnjem za kuhanje da prokuha te začinimo solju i paprom.
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.