Provođenje projekta „Srijemuš s Papuka“
Autor: Sandra Bošnjak, 12. 10. 2020.
Na temelju provedenog Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, PROMOCIJA ZANIMANJA 2019/20. i Odluke o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, od 11. prosinca 2019. godine naša škola je u provedbi projekta „Srijemuš s Papuka“.
Zbog otežanih uvjeta provedbe uslijed novih epidemioloških preporuka za rad u školama prolongiranje provedbe projekata je 30. lipnja 2021.
Naša škola prema proračunu projekta nabavila je Konvekcijsku pećnicu u kojoj će sušiti medvjeđi luk, poseban sastojak pri izradi rezanaca.
Učenici će uz vodstvo nastavnika, istražiti koji su uvjeti najoptimalniji da bi sirovina zadržala vrhunsku kvalitetu. Osušeni medvjeđi luk usitnjavati će se mljevenjem i dodavati kao posebni sastojak pri izradi rezanaca. Jedan dio tako izrađenih rezanca u školskom praktikumu za kuharstvo koristiti će se za pripremu samostalnih jela ili kao prilog mesnim i vegetarijanskim jelima.
Drugi dio pakirati će se u oslikane staklenke i vrećice od rižinog papira.
Uključivanjem učenika u projekt „Srijemuš s Papuka“ pokazati ćemo im da raditi u turizmu i za turizam, mogu i u svojem okružju. Provedbom projektnih aktivnosti, učenici sami doprinose kreiranju i promoviranju zanimljivog i korisnog turističkog proizvoda.
Autor: Željka Venus, prof.
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.