preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

SLAFF 2011.

Od 31. ožujka do 2. travnja u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održan je prvi SLAFF, Slatinski amaterski filmski festival. To je nova kulturna manifestacija u gradu, tijekom koje su prikazani dokumentarni i igrani filmovi u konkurenciji za glavne nagrade te revijalno filmovi Studija kreativnih ideja iz Gunje, zagrebačke Revije amaterskih filmova i smotre „Četiri rijeke“ u Karlovcu.

Prve festivalske večeri na programu su bili dokumentarni, a druge učenički kratki igrani filmovi. Slatinski amaterski filmski festival završio je u subotu prikazivanjem nagrađenih filmova.

Nagradu SLAFF za najbolji dokumentarni film posebno povjerenstvo na čelu s Ljiljanom Matošević dodijelilo je filmu „Čuvari baštine“ Eko grupe Srednje škole Marka Marulića Slatina.


Povjerenstvo za igrane filmove, čiji je predsjednik Darko Špoljarić, odlučilo je najboljim kratkim igranim filmom proglasiti „Glad“, uradak Medijske družine Bapatuljak slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca.

U revijalnom i natjecateljskom dijelu SLAFF-a ukupno je prikazano 25 filmova, u čijem je snimanju sudjelovalo stotinjak učenika i njihovih mentora.
Posjetitelji nove kulturne manifestacije u Slatini, čiji je broj bio iznenađujuće dobar, bili su oduševljeni svečanim festivalskim ozračjem i pomalo iznenađeni kako se s malo novca može organizirati uspješna priredba. Organizatori festivala zahvalili su sponzorima koji su prepoznali vrijednost učeničke inicijative i pomogli da festival bude organiziran na visokoj razini, a dogradonačelnik Željko Stipanić složio se s iskazanom namjerom da SLAFF postane tradicionalno kulturno događanje, koje će okupiti filmsko stvaralaštvo učenika svih osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije.

Snimku treće večeri SLAFF-a možete pogledati i na web stranici  www.marinianis.tv.

Preostale fotografije sa sve tri večeri SLAFF-a možete pogledati u našoj fotogaleriji.


SLAFF 2011. - prva festivalska večer

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina u četvrtak je održana prva festivalska večer kulturne manifestacije pod nazivom SLAFF, Slatinski amaterski filmski festival. Prikazani su dokumentarni i igrani filmovi u konkurenciji za glavne nagrade te filmovi Studija kreativnih ideja Gunja. Posjetitelji su bili oduševljeni svečanim festivalskim ozračjem i početkom kulture filmskih festivala u gradu.

U revijalnom i natjecateljskom dijelu festivala ukupno će biti prikazano dvadesetak filmova, u čijem je snimanju sudjelovalo više od 50 učenika i njihovih mentora.

Organizacijom festivala Srednja škola Marka Marulića Slatina napravila je veliki iskorak u promicanju filmske kulture i očekuje se da će SLAFF postati tradicionalna manifestacija, koja će svake godine brojiti sve više sudionika i pristiglih kvalitetnih filmskih ostvarenja, potaknuti osnivanje filmskih sekcija u školama, ali i kulturno obogaćivati učenike i građane tijekom festivalskih večeri.
Prvi SLAFF otvorio je Dario Vrbaslija, mladi vjeroučitelj koji je ponio najveći teret organizacije i proveo najviše sati u volonterskom radu.

 

Prema riječima ravnatelja škole prof. Petra Žarkovića na svečanosti otvorenja, članovi Vijeća učenika pokrenuli su inicijativu za osnivanje ovog festivala sa željom da započne jedna nova aktivnost, događanje drukčije od svih u gradu, i naišli su na sveopće odobravanje.
– Svaki početak ima određenih lutanja i manjkavosti. Kod nas nije bilo lutanja, jer smo odmah znali što hoćemo, ali manjkavosti i organizacijskih propusta vjerojatno ima. Nastojat ćemo da ih sljedeće godine bude manje. Ako manifestacija postane tradicionalna, možda ćemo za sljedeći SLAFF uspjeti nabaviti veće platno, ili kameru za snimanje, kako bi se učenici mogli ozbiljnije baviti filmskom kulturom, rekao je ravnatelj.


Slatinski amaterski filmski festival završava u subotu prikazivanjem izbora sa zagrebačke Revije amaterskog filma i proglašenjem najboljih filmova SLAFF-a.
 

Snimku prve večeri SLAFF-a možete pogledati i na web stranici  www.marinianis.tv.


Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju