preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

O nama

          Srednja škola Marka Marulića u Slatini je odlukom Nastavničkog vijeća u rujnu 2009. godine pristupila GLOBE programu. Voditelj GLOBE programa (nakon završenog tečaja osposobljavanja tijekom školske godine 2008./09.) je Matija Gosler, profesor povijesti i geografije.
         GLOBE grupa u školi broji desetak članova. Od 2009. godine kontinuirano bilježimo promjene temperature, ph vrijednosti i prozirnost na potoku Javorici, a jedanput mjesečno na jezeru Javorici. Uz mjerenja GLOBE grupa je uspostavila uspješnu suradnju s ostalim GLOBE školama u Slatini, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Osnovnom školom Josipa Kozarca. Većina globovaca su i bivši učenici navedenih škola.


Suradnja Srednje škole Marka Marulića i Osnovne škole Josipa Kozarca


         Uz fizička svojstva potoka i jezera Javorica, ove školske godine promatramo i kemijska svojstva na navedenim lokacijama. Povećali smo broj naših mjernih postaja te sada mjerimo na dva mjesta na potoku Javorici i na jednom mjestu na jezeru. Kemijsku analizu provodimo mjesečno na dva lokaliteta.


Zanimljiva kemija i analiza vode s potoka i jezera Javorica

         Da je naša mala, ali složna grupa vrlo zaposlena potvrđuje i sudjelovanje na međužupanijskom natjecanju GLOBE škola Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije u Daruvaru 31. ožujka 2010. godine gdje smo predstavili naš dosadašnji rad. Pri tome smo bili jedina srednja škola s prezentacijom na blogu, posebne čestitke Eduardu. Na orijentacijskom natjecanju u sklopu smotre GLOBE škola zauzeli smo treće mjesto. Čestitamo Roku, Barbari i Elizabeti. Na smotri smo predložili naš projekt usporedbe temperature i ph vrijednosti na potoku i jezeru. Plakati, prezentacije i još puno toga predviđamo do kraja ove školske godine. Nismo sve nabrojali, a ako smo Vas zainteresirali dođite u našu školu i pogledajte što još radimo... Ili posjetite naš blog na http://globegrupa.blogspot.com/
GLOBE učenici:
Elizabeta Čmelak, Toni Ivan Vujić, Eduard Oštarijaš, Sanjin Gumbarević, Ivona Đuzel, Barbara Klier, Lea Macinger, Lucija Butorac, Antonija Peršić i Ivan Fran Hodak.
Voditelj:
Matija Gosler, prof

 

 


Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju