preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


 

GLOBE Program obuhvaća znanstveno-obrazovni program globalnog učenja i opažanja za dobrobit okoliša. Zamisao o GLOBE Programu dolazi od američkog predsjednika Al Gore 1995. godine. Iste godine Hrvatska potpisuje sporazum o provođenju programa GLOBE.
Glavni nositelj programa postaje Univerzitetska korporacija za atmosferska istraživanja u suradnji s NASA-om. U Hrvatskoj nositelj programa postaje Ministrarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
GLOBE istraživanja obuhvaćaju protokole za praćenje atmosfere, hidrosfere i pedosfere, te vegetacije na površinskom tlu. GLOBE Program omogućava korelaciju i "drugi pogled" na pojedine cjeline nastavnih predmeta kemije, informatike, fizike, biologije i geografije u funkciji razumjevanja Zemlje kao eko-sustava. Program predviđa redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole. Rezultati mjerenja unose se u zajedničku bazu podataka na GLOBE serveru i vidljiva su na adresi: www.globe.gov.
Izvannastavni sadržaji GLOBE Programa omogućavaju suradnju učenika i škole s institucijama, ostalim GLOBE školama u Hrvatskoj i inozemstvu, te natjecanje i smotre učenika na međužupanijskim i državnim razinama u prezentacijama svojih GLOBE projekata.


Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju