preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

GLOBE Program obuhvaća znanstveno-obrazovni program globalnog učenja i opažanja za dobrobit okoliša. Zamisao o GLOBE Programu dolazi od američkog predsjednika Al Gore 1995. godine. Iste godine Hrvatska potpisuje sporazum o provođenju programa GLOBE.
Glavni nositelj programa postaje Univerzitetska korporacija za atmosferska istraživanja u suradnji s NASA-om. U Hrvatskoj nositelj programa postaje Ministrarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
GLOBE istraživanja obuhvaćaju protokole za praćenje atmosfere, hidrosfere i pedosfere, te vegetacije na površinskom tlu. GLOBE Program omogućava korelaciju i "drugi pogled" na pojedine cjeline nastavnih predmeta kemije, informatike, fizike, biologije i geografije u funkciji razumjevanja Zemlje kao eko-sustava. Program predviđa redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole. Rezultati mjerenja unose se u zajedničku bazu podataka na GLOBE serveru i vidljiva su na adresi: www.globe.gov.
Izvannastavni sadržaji GLOBE Programa omogućavaju suradnju učenika i škole s institucijama, ostalim GLOBE školama u Hrvatskoj i inozemstvu, te natjecanje i smotre učenika na međužupanijskim i državnim razinama u prezentacijama svojih GLOBE projekata.


Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju